Rebeccas ekologiska rårisgröt
Ingredienser 4 port
2 dl råris, helst ekologiskt*
1 l vatten till blötläggning
4 dl vatten till kokning
1 kanelstång/kanel
Ingefära
Olivolja extra virgin
Valfri frukt eller bär
*Välj ett ekologiskt råris/fullkornsris med en lång koktid på 40 minuter
Tillagning
- Blötlägg riset i 1 liter vatten i en kastrull i 6-8 timmar, exempelvis över natten
- Häll bort vattnet från kastrullen och tillsätt nytt vatten till kokning
- Lägg i kanelstången alternativt lite kanel, ingefära och eventuellt lite salt
- Koka upp och rör om, sänk värmen och låt småkoka med lock och utan omrörning på låg värme i ca 40 minuter
- Smaksätt med vaniljpulver, valfri frukt eller bär, osötad mandeldryck och lite olivolja och servera sedan till frukost!
- Förvara i kylen och och värm upp gröt med lite vatten till nästa dag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar