Till frukost i morse åt jag naturell laktosfri yoghurt med hemmagjord glutenfri och osötad müsli som jag tillagade igår, receptet finns nedan!
Till 200 gram müsli
5 dl ekologiska havregryn (helst glutenfria)
En näve naturella cashew- och valnötter
1 dl ekologiska solrosfrön
Kanel
1 dl vatten
2 msk neutral matlagningsolja
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader. Hacka nötterna och lägg hacket i en bunke tillsammans med havregryn, solrosfrön och kanel, rör runt. Blanda vatten med olja och blanda ner i bunken, krama blandningen lätt med handen och bred sedan ut den på en långpanna med bakplåtspapper. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och rosta blandningen i 20-30 minuter. Ta ut långpannan minst tre gånger och rör om grynen så att müslin blir jämnt rostad. Låt den sedan kallna och häll müslin i en glasburk. Servera med yoghurt eller filmjölk och bär eller frukt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar